Begivenheder i Hua Hin

November – Loy krathong festival.

Skønt det ikke er en officiel helligdag, er loy kratong en af de mest populære og romantiske af Thailands traditionelle festivaler. Festivalen afholdes om natten på den 12. fuldmåne, der står op engang i november. Festivalen afholdes for at hylde gudinden af floder og vandløb, Mae Nam.

”Loy” betyder flyde/flåde og ”krathong” betyder en bakke lavet af bananblade. Kratongen bliver dekoreret med blomster, røgelse og lys og sættes ud i vandet efter solnedgang, i søer, kanaler eller ved stranden, ofte lægger thaierne også mønter på krathongen. Du kan købe færdige kratongs eller købe materialerne på markedet, hvis du vil lave een selv.

Historien bag festivalen.
Festivalen har sin oprinedelse i det 13. århundrede i den daværende hovedstad Sukhothai. Nang Nopamas var en kongelig eslkerinde af kong Ramkhamhaeng (grundlæggeren af Sukhothai), og det siges, at hun lavede den første krathong som en offergave til gudinden Mae Nam. Da hun kun var en elskerinde og ikke første kone, sov hun ikke sammen med kongen. For at kongen skulle mindes hende, lod hun kratongen glide af vandvejene ned forbi kongens residens. Kongen var så tilfreds med dette, at ideen spredte sig. Myten siger, at hvis to elskende sætter en krathong i vandet, og den forbliver flydende, mens flyder bort til den er ude af syne, vil deres kærlighed vare evigt..

Første weekend i December – Hua Hin Vintage Car Rally.

Hotelejere, Vintage Car Club of Thailand og Tourism Authority of Thailand sponsorerer årligt en parade af klassiske biler. Paraden starter ved Sofitel Central i Bangkok og slutter på Sofitel Central Hua Hin Resort. Chauffører og passagerere der ofte er iført påklædning fra 1920´erne, kører de 225 km hvert år i december måned. Festlighederne kulminerer med en 1920’er-fest på Sofitel, der passende er en bygning i victoriansk stil bygget i 1920’erne.

Første weekend i December – Hua Hin Bike Week.

Afholdes normalt i den første weekend i december. Oplev nogle af Thailands flotteste custom bikes, der tilbydes underholdning og musik samt marked og små spisesteder.

 

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *