Dansk-Thai Handicap Bistand søger frivillige hjælpere

DTDA
Dansk-Thai Disabled Aid (Dansk-Thai Handicap Bistand).
Danishsupport associationfor the disabledThais
Non-profit organization.

Vi er nogle danskere, som prøver at starte en støtteforening i Hua Hin med det formål at hjælpe handicappede Thaier med genbrugte hjælpemidler (især kørestole) fra Danmark. Der bor ca. 66 millioner i Thailand, og der sker mere end 10 gange så mange trafikulykker med alvorlig person-skade end i Danmark. Der er som regel ikke meget hjælp at hente fra det offentlige, hvis man har været uheldig. F. eks. Kan anskaffelse af en kørestol således vælte budgettet for en Thai- familie.
Derfor håber vi ved udelukkende frivilligt arbejde at få en forening stablet på benene, så nogle af disse personer kan få hjælp. Er der nogen, der vil give en hånd med? Det kan enten være i form af lidt fysisk arbejdskraft (mindre reparation, uddeling og vedligeholdelse af hjælpemidlerne), eller penge donation til reservedele til hjælpemidler som f.eks. nye dæk, kuglelejer og andre sliddele, samt drift af hjemmeside og evt. også indkøb af nye kørestolsramper fra Kina, idet mange thaier bor i huse med trapper.
Vi har kontakter i Danmark, som kan levere en del kørestole om året, og transporten til Hua Hin er der også styr på. De første kørestole er snart på vej i container til Hua Hin.
Vi vil løbende prøve at finde flere kontakter i Danmark, som vil donere gratis brugte hjælpemidler.
Skulle der være andre, der har tilknytning til kommunernes hjælpemiddel- depoter så spørg dem endelig, om de har nogle kørestole, de ikke bruger mere og vil donere til et godt projekt i Thailand. Hvis de har så kontakt wheelchairthailand@hotmail.com

Vi vil lave en hjemmeside, hvor der med tiden vil blive uploadet billeder af thaier med deres ”nye kørestole”, og hvilken glæde de kan få ved at kunne klare sig selv igen.
På hjemmesiden vil der blive skrevet, hvor mange hjælpemidler der bliver sponsoreret fra Danmark, og hvor i Thailand de havner. Hvis firmaer giver hjælp eller økonomisk støtte, vil de få tilbudt gratis reklamebanner på hjemmesiden. Andre er også velkomme til at give et tilskud, hvis de synes projektet er værd at finansiere (alle firmaer kan købe reklamebanner på hjemmesiden).
Vi vil snart have en Thai konto med betaling via Paypal, hvor man kan overføre donation eller indsatte direkte på Thai konto.
Medlemmerne vil løbende blive opdateret pr mail om, hvor mange hjælpemidler,der gives til trængende thaier. Måske kan vi lave nogle små arrangementer i form af spise-hygge-aftner, banko/bowling og udflugter til handicapinstitutionen eller lignende, hvor overskuddet vil gå ubeskåret til foreningen.

Er der interesse for at bidrage med hjælp, og være medlem af sådan en forening, må I meget gerne kontakte: wheelchairthailand@hotmail.com
Medlemskab er gratis, og det er frivilligt, om man ønsker at støtte økonomisk.

Idemanden bag projektet hedder Brian, er 47 år og har selv været kørestolsbruger i 24 år og bor ca.6 måneder om året i Hua Hin. Brian har arbejdet inden for hjælpemiddelbranchen i mange år, har indgående kenskab til forskellige hjælpemidler.
Han har selv bygget en 3-hjulet handicap-motorcykel i Hua Hin og vil meget gerne hjælpe Thaiere med at bygge lignende motorbikes, så de kan komme hjemmefra og evt. få et arbejde og tjene deres egne penge.

Venlig hilsen
Brian Jensen

 

rullestol

Inge-Lise Kvist

Hej Brian vi har lige læst om dit initiativ, det er bare godt. Vi vil rigtig gerne støtte projektet. Min mand Torben og jeg er begge handymann, mest Torben, han kan få alt til at fungere. Vi bor i Hua Hin årets første 3 måneder, øver os på pensionist tilværelsen væk fra kulden. Vi arbejder dog stadig, så vi må desværre hjem og tjene lidt penge. Jeg arbejder for Coop så dem vil jeg kontakte når vi kommer hjem de må da kunne noget.
Du må kontakte os på mail ellers har vi også thai telefon 0871690822
Hilsen Inge-Lise

Anna Korsholm

Kan kun ta hatten af for det kæmpe arbejde I er i gang med at lægge for dagen i Thailand. Men hvis ikke Brian skulle være foregangs mand for sådan et projekt ja hvem skulle så. Brian er en ildsjæl uden lige, og brænder han for noget eller nogen ja så sker der noget, det bliver ikke kun ved tanken. Pøj pøj glæder mig til at høre mere og skal gøre hvad jeg kan for at udbrede kendskabet til JER.
De bedste ønsker sendes herfra
Anna

Hanneke

Hej, godt initiativ, men hvorfor ikke arbejde sammen med RDC projekt i Hua Hin. De gør det allerede i mange år og arbejder sammen med Hua Hin Hospital.

Brian Jensen

som jeg forstår det er RDC-projektet kun eller hovedsageligt til bårn. Men de fleste kørestole jeg fårer til voksne mennesker, til eksempelvis til voksen mennesker med rygmarvsskade. Måske kan vi få nogle til RDC. Men jeg ved det ikke endnu. Mest vigtigt er, at alt er 100% non-profit for de involveret.

June Crone

Hej Brian. Jeg arbejder inden for handicap området i Næstved. Vil prøve om jeg kan skaffe ting derfra, vil derfor høre hvordan fremgang måden er med at få det til hua hin. Er i hua hin de næste 4 uger, vi kunne måske mødes. Mvh June Crone

Wanphen Wagner

Hej Brian,
Mit navn er Wanphen Wagner. Min mand og jeg har hus i Hua Hin og kommer derned i august/september.
Jeg er sosu hjælper og har med interesse læst om dit projekt.
Jeg ha fået en rullator fra plejehjemmet hvor jeg arbejder, men hvordan får jeg den overdraget til dig?
Jeg har overvejet om jeg, om nogle år, kan få lavet en lille virksomhed med hjælp til gangbesværede og andre mindre handikap, det ville passe fint til min uddannelse.
Håber at høre fra dig.
Mange hilsner,
Wanphen Wagner

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *