Transport & trafik

Bus.

Ude på større veje i Hua Hin kan du finde de lokale busser (song thaew), som er en stor pick up/ladbil eller en mindre lastbil med træbænke på ladet. “Bussen” kører kun i Hua Hin og der findes ingen holdepladser, så det er bare at vinke hvis du vil køre med. Det koster normalt 20 Thb og du betaler til chaufføren når du stiger af.

Der går busser til Bangkok dagligt og med jævne mellemrum, de starter med at køre klokken 03.00 og kører med 45 mins mellemrum frem til kl. 21.00.

Hvis du vil til Phuket eller længerer sydpå kan du benytte “VIP busserne” som går en gang om dagen normalt omkring kl. 22.00, VIP bussen til phuket tager ca. 8-9 timer og koster lidt under 1000 thb per person, den kører fra clock tower på petchkasem road, men du skal købe billetter ved busstationen på Sa Song Road i centrum af byen, her er det en god ide at bestille billetten dagen før du skal afsted for at sikre en plads.

Skal du til Koh Samui kan du benytte “Sam Pra Yah” som arrangerer både bussen til havnen i Chumpon og bådturen til Koh Samui.


Taxi.
Der findes ikke almindelige taxaer i Hua Hin. Der findes derimod en del private biler som fungerer som taxi. Oftest har de et skilt på foruden med “taxi”, her gælder det om at aftale pris inden man kører afsted.

 

Tuk-Tuk.
Den velkendte overdækket motorcykel med tre hjul og behagelige siddepladser til tre eller flere. Kører indenfor Hua Hin. Aftal altid prisen på forhånd.

 

Motorcykel taxi.
Den billigste måde at komme rundt på og ofte anvendt til kortere ture, vær forbredet på, at de kører efter deres egne regler. Motorcykeltaxierne er nemme at genkende da de har en farvet vest med numre på. Aftal pris på forhånd.

 

Tog.
Der går tog både nord og sydpå fra Hua Hin. Vær opmærksom på, at der findes forskellige klasser når du køber din billet, nogle tog har kun træbænke at sidde på og stopper ved alle stationer, mens andre har air condition og kun stopper ved de store stationer. Billetterne købes på stationen 30 minutter inden afrejse. Kontakt togstationen for priser og tider eller check www.railway.co.th eller bestil billetter på www.thairailticket.com

 

Cykeltaxi.
Hedder på thai “Samlor” der er det gamle traditionelle transportmiddel og benyttes stadigvæk i Hua Hin. Aftal pris på forhånd og betal når du stiger af. Kan anbefales for en lille sightseeing tur i Hua Hin.

 

Katamaran færge mellem Hua Hin & Pattaya.
Thailiving Ferry er en ny high speed Katamaran færgeforbindelse mellem Pattaya og Hua-Hin. Færgen har en regelmæssig tidsplan med tre afgange per uge. Onsdag, fredag og Søndag. Sejladsen tager ca 3:15 timer
Afgår fra Pattaya kl. 08:30
Afgår Hua Hin kl. 13:30
Kunder får transport til og fra molerne med minibusser med ophentning og afsætning på centrale punkter i byerne.
Se mere på www.thailivingferry.com

 

Bus og Båd til øerne Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui.
En af de nemmeste måde at tage sig til øerne Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui på, hvis du befinder dig i Hua Hin er at benytte selskabet Lomprayah. En Lomprayah bus kører 2 gange dagligt (kl. 08.30 og kl. 24.00) forbi Hua Hin og videre til havnen i Chumpon hvor man tager høj hastigheds katamaranen over til øerne. Fra Hua Hin til Koh Samui, som er den sidste ø på turen, tager det ca. 8 timer. opdateret priser og tider kan fås på www.lomprayah.com

 

Biludlejning.
Der findes flere lokale og internationale biludlejningsselskaber i Hua Hin, og også mange private der lejer biler ud i Hua Hin. I Hua Hin centrum kan du finde en del biludlejere. Check din udlejningskontrakt for forsikring og selvrisiko samt om du er ansvarlig for tabt arbejdsfortjeneste hvis du skader bilen.

 

Trafik i Thailand.
Nok det første man opdager i trafikken i Thailand er, at man kører på venstre side af vejen og ikke i højre side af vejen som hjemme i Danmark. De fleste bilister har faktisk gode manerer i trafikken, næsten høflige op til et vist niveau. Du vil næsten aldrig høre en bil dytte af dig eller se en bilist vise vrede, men til gengæld vil du se at de uskrevne regler i trafikken er væsentlig anderledes end dem i Danmark. Det gælder om at være på mærkerne og ikke tage noget for givet, forvent altid at både biler og motorcykler vil køre ud og ind foran dig og overhale dig på beggesider hvis de mener at der  plads, forvent heller ikke at nogen anvender blinklyset eller markerer i god tid hvis de vil svinge eller bremse, hvis nogen blinker med lyset betyder det for det meste at du skal passe på, han kommer med høj hastighed og sænker ikke farten.

Trafikken kan være ret hektisk, specielt i storbyerne, og det er ikke unormalt at finde 4 biler ved siden af hinanden på en 3 sporet vej, biler og motorcykler modsat køreretningen hvis de mener, at de kan spare et par hundrede meters kørsel, eller at finde biler og motorcykler uden lys på midt om natten.

Man skal ikke mange år tilbage, da det var muligt at købe et kørerkort uden at skulle op til en prøve. Den dag i dag er der en mindre teoretisk test samt en test i det der minder om “kravlegården” derhjemme, består man disse samt en mindre fysisk test får man sit kørerkort. Det er betryggende at vide, at kørekortseleven ikke behøver at komme ud på vejene med deres kørelærer for at få deres kørerkort, og faktisk kommer mange til køreprøven i deres egen bil.

Trafikpolitiet er heller ikke så interesseret i om man overholder færdselsreglerne. Oftest checker de om ens papirer er i orden, og om man har betalt sin vejskat eller om man har hjelm på, hvis man kører motorcykel. Vær også forsigtig under lange weekender, festivaler og specielle feriedage, da der kan være en del spirituspåvirkede bilister på vejene.

Thailandsk kørekort

Ønsker du et Thailandsk kørekort, så klik her for at læse en artikel af Ulrik Reitzel omkring anskaffelse af et Thai kørekort i Hua Hin.

Kenn

Hej Huahin DK,

Tak for oplysninger omkring tog og tog tider, det er bare kanon, det har manglet. Så i år skal vi prøve at komme rundt i Thailand med tog.

Susanne Lisborg

Hej HuaHin DK,

Vi kommer snart til HuaHin og vil gerne et smut til Koh Chang. Kan se her, at der findes en Katamaran faerge fra Huahin til Pataya, men på thailiving.com skriver de, at der ikke er sejlads mere…. Ved i noget???

Hilsner
Henrik & Susanne

steve

Hej Henrik og Susanne.

Jeg har spurgt omkring og har forsøgt at kontakte selskabet, men der er ingen der svarer, så jeg tror selskabet er lukket og at båden ikke sejler mere.

mvh

Steve

Sanni Brink

Min søn og jeg skal fra Hua Hin til Koh Tao. Hvordan gør vi det lettest.
når vi har været 5 dage på Koh Tao, skal vi tilbage til Bangkok, der kunne jeg også godt bruge noget information.
Venligst Sanni

Zita

Haii min kæreste og jeg prøvede at bestille tranfer fra lufthavnen til hua hin således den anden vej igennem expidia men fandt ud af at den “bus kun kørte tre gange over en dag og så ville det på ingen måder passe med fly så derfor overvejer vi at tage en taxi fra lufthavnen til hua hin… hva ville man give af pris for sådan en tur vi skal jo aftale prisen inden…

Rikke Krogh

Vi skal 2 voksne og 2 børn fra Hua Hin til Koh Phangnan. Gerne med fly og videre med færge. Hvor mange timer vil sådan en rejse ca tage? Er der bedre alternativer?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *