Visa regler for Thailand & Danmark

Visum regler for danskere der rejser til Thailand

VIGTIGT. Alle oplysninger du vil finde her er kun vejledende, og det er vigtigt, at du altid undersøger de gældende regler ved enten den thailandske ambassade i København eller ved immigrationsmyndighederne i Bangkok, inden du rejser afsted. Ang. priser og gyldighed er det bedst at forhøre sig ved den thailandske ambassade i København eller hos den thailandske konsul i Hvide Sande.
Det er vigtigt du gør dette i god tid, hvis du ønsker et visum for mere end 30 dages varighed, da du senest kan ansøge om visum (mere end 30 dage) til Thailand 90 dage før afrejse. Ved alle visumtyper skal man oplyse til emigrationsmyndighederne, hvor man opholder sig, uanset om man bor på hotel, guesthouse, privat eller egen bolig i Thailand. Dvs. bor man på hotel eller guesthouse, er det hotellets og guesthousets opgaver at informere  emigrationsmyndighederne.
Bor man privat eller i egen bolig i Thailand, skal man senest 24 timer efter sin ankomst til Thailand, eller til en ny provins i Thailand, melde sig på det nærmest emigrationskontor og berette, hvor man bor.
Visumansøgninger kan søges ved den thailandske ambassade i København enten ved personligt fremmøde eller skriftligt. NB! Ved skriftlig henvendelse husk at vedlægge frankeret svarkuvert. Ved ankomst til Thailand, husk altid at kontrollere datoen på dit udrejsestempel som emigrationsmydighederne har stemplet i dit pas.
For de seneste opdaterede informationer om visum til Thailand, Klik Her!  for at besøge Ministry Of Foreign Affairs in Thailand.


Visum typer.
– Turist visum til ophold max 30 dage.
– Turist visum til ophold over 30 dage, dog max 90 dage.
– Andet visum (Non immigrant O visum)
– Uddanelsesvisum (Non immigrant ED visum)
– Arbejdsvisum (Non immigrant B visum)


Visum regler.
Turist visum (op til 30 dage)
For danskere der ankommer til Thailand via fly, vil der blive udstedet et turist visum gyldig i 30 dage. Efter ankomsten til Thailand er det muligt, at få dette turist visum forlænget ved at henvende sig til emigrationsmyndighederne i Thailand og ansøge om forlængelse. På bagrund af denne ansøgning er det muligt at få forlænget visumet i op til yderligere 30 dage.
Turist visum (mere end 30 dage)
For danskere der ønsker at opholde sig længere tid en 30 dage i Thailand, er det muligt at kontakte enten den thailandske ambassade i København eller den thailandske konsul  i Hvide Sande og ansøge om et turist visum op til 90 dage. Et sådant visum kan forlænges ved enten at henvende sig til emigrationsmyndighederne i Thailand eller ved en thailandsk ambassade i et andet land.
Forlængelse af turist visum
Ved at rejse ud af Thailand og komme tilbage (”visa run”) er det muligt at forlænge et turist visum. Ved at rejse med fly og ankomme til en international lufthavn vil man modtage et 30 dages turist visum, men rejser man med bil, til fods eller bus, udstedes der kun et 15 dages turist visum. Som udlændig i Thailand kan man max. opholde sig i Thailand 180 dage om året på turist visum.
Andet visum (Pensionist visa)
Et ”O” visum kan udstedes af en thailandsk ambasade udenfor Thailand eller af en thailandsk konsul med den rette certificering til forskellige formål. Hvis det er med henblik på at besøge familie, forretningsbesøg til en statsligt enterprise eller vælfærdsorganisation, for pensionister, sygehusophold i Thailand, sportstræner udpeget af den thailandske stat eller ved deltagelse i retslige sager som vidne. Et ”O” visum kan være gyldigt i op til 1 år, men man skal dog henvende sig til emigrationsmyndighederne hver 3. måned for at tilkendegive hvor man opholder sig.
For at få et ”O” visum skal man ansøge ved den thailandsk ambassade i København eller hos den thailandske konsul i Hvide Sande.
Hvis man som pensionist i Danmark ønsker at opholde sig i Thailand på et ”O” visum, er der følgende krav:

1. Du skal være fyldt 50 år!
2. Dit pas skal være gyldigt i minimum 18 måneder efter du ansøger.
3. 4×6 cm pasfoto max 6 måneder gammelt skrevet med navn bagpå.
4. Du skal enten have en pension udbetalt i Danmark, på hvad der svarer til minimum 65,000 THB om måneden, eller have en bank konto i Thailand med minimum 800,000 THB deponeret. Dette minimumsbeløb skal altid stå på den thailandske konto, og beløbet skal have stået på kontoen i minimum 3 måneder før ansøgningen, og ved raportering til de Thailandske immingrationsmyndigheder hver 90.dag.
5. Du skal have enten en rejseforsikring eller anden forsikring der dækker dig under dit ophold i Thailand.
6. Du skal opgive din bopæl under dit ophold.
Uddaenelsesvisum (ED visum)
Hvis du øsnker at studere thai eller læse ved et thailandske universitet eller anden uddanelsesinstudition i Thailand, kan du ansøge om et education visa ”ED”, der løber i den uddanelsesperiode du er optaget til. Dette visa kan du ansøge om hos den thailandske ambassade i København eller hos den thailandske konsul i Hvide Sande.
Arbejdsvisum (Non immigrant B visum)
Hvis du skal arbejde i Thailand, skal du ansøge om et ”B” visum hos den thailandske ambassade i København eller hos den thailandske konsul i Hvide Sande. For at få et ”B”visum skal følgende krav opfyldes:
1. Ansøgningskema skal udfyldes,og dit pas skal være gyldig i minimum 18 månder efter ansøgningen.
2. 4×6 cm pasfoto max. 6 måneder gammelt skrevet med navn på bagsiden.
3. Du skal have et invitationsbrev fra den virksomhed, du ønsker at arbejde for i Thailand.
4. Virksomheden skal lave ydereligere dokumentation i form af virksomhedsobjektiv,( Hedder det sådan?) samt oplysninger der viser om virksomheden er egnet til at ansætte udlaendinge, samt dokumentation underskrevet at virksomhedens dktør, for hvilken position du skal arbejde med, hvilken løn du vil modtage (minimum 50,000 THB per måned er kravet), samt hvilke specielle kvalifikationer du besidder siden virkosmheden ønsker at ansætte dig og ikke en thai.
5. Virksomheden har derudover en masse andre dokumenter, de skal fremvise, der går på virksomhedens forretning.
6. Du skal fremlægge dit CV samt eksamensbeviser på engelsk.
7. Alle dokumenter skal være oversat til thai med undtagelse af CV og eksamensbeviser, der kan være på engelsk.
Varighed af visum
Når du rejser ud af Thailand annulleres dit visum automatisk uanset hvilken type det er! Dvs. hvis du har et 1 års visum til Thailand, og du rejser ud efter 2 måneder mister du de sidste 10 måneder af dit visum, og du vil modtage et normalt 30 dages visum ved din ankomst til Thailand igen. Derfor kan du kan ved ansøgningen af dit visum yderligere ansøge, om dit visum skal være med enkelt genindrejse (singel re-entry) eller multi genindrejse (multi re-entry), hvis du ved du skal ud af Thailand inden dit visum udløber. Ved enkelt genindrejse ansøgning er gyldigheden af genindrejsen max gyldig i 1 måned.
Er du i Thailand, og du ønsker at rejse ud af Thailand men vil komme tilbage på samme visum, kan du ansøge om genindrejse ( re-entry) ved et immigrationskontor i Thailand eller i lufthavnen før afrejse. NB! Ved ansøgning om re-entry i lufthavnen skal du afsætte minimum 1 time til behandlingen af din ansøgning.

 

Se under vigtige links og addresser for kontakt oplysninger.


Visum regler for thaier der ønsker at rejse til Danmark.

Rejsende til Danmark skal ansøge om visum til Danmark ved det danske visumsansøgningscenter (VFS) beliggende på den danske ambassade i Bangkok. Venligst vær opmærksom på et Schengen visum ikke give tilladelse til at rejse til Færøerne eller Grønland, med mindre der specifikt er ansøgt herom og det fremgår af visummet. Behandlingstiden for udstedelse af visum til Danmark er minimum 5 arbejdsdage, i tilfælde af alt den nødvendige information og dokumentation er afleveret sammen med ansøgningen
På de følgende web addresser kan du finde opdateret information om gælende visum regler til Danmark, og hvad som kræves af dokumentation. Venglist vær  opmærksom på at informationen er på engelsk, da ansøgeren selv skal udfærdige ansøgningen.
Klik Her! for at gå på den danske ambassade i Bangkok for at se information omkring de forskellige visa ansøgninger til Danmark.

Fornyelse af visa når du er i Thailand

Klik på dette link for at se artikel omkring visarun til Ranong fra Hua Hin.

Konny Kühnell

Unde Turist visum (mere end 30 dage) står der “eller den thailandske konsul i Hvide Sande”.
Thailands Generalkonsulat
(lukket)
Grundet bortgang af Generalkonsul gennem 25 år, Ib Thomsen, i oktober 2014 er konsultatet lukket i starten af november 2014.
Til orientering og ændring på jeres hjemmeside, så findes der ingen konsulat i Hvide Sande mere, efter konsulens død. Alt skal gennem København.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *