Balut gruppen

Balut & GBF
GBF blev grundlagt i 2010 i Bangkok af en gruppe danske expat´s som alle har boet i udlandet i mange år og som har spillet Balut mange steder over hele verdenen.
Formålet er, gennem venskab og socialt netværk, at fremme spillet Balut og have lidt sjov med internationale venner fra hele verdenen.
Balut er mange ting. Det er en ø. Det er en ret. Det er et terningespil. Det her handler om terningspillet.

Balut er et spil opfundet i slutningen af Anden Verdenskrig af en amerikansk soldat der manglede spillekort til et spil poker. Han var udstationeret på Cebu (Filippinerne), og gav oprindeligt spillet navnet Poker Dice. Mange år senere, i begyndelsen af 1970erne var der en dansker ved navn Niels Lumholdt, der arbejdede for Thai Airways og hyppigt rejste til Filippinerne og herved lærte hvordan man spiller spillet, men da han bragte spillet med sig tilbage til Bangkok, Thailand, besluttede han sig for at navngive spillet Balut,
Ordet “balut” stammer fra Fillipinerne og er navnet på et andeæg der sælges af gadesælgerne som går rundt og råber BALUUUUT. I 1979 ændrede Søren Milholt spillereglerne ved at indføre incitament point. Og omkring 1997 tilføjede en anden dansker, Troels T. Carstensen, Jackpot elementet til spillet og Jackpot Balut spillet blev født.

 

Hvis du vil vide mere omkring Balut og møde de mennesker der spiller i Hua Hin, så send venligst en email til Kim Bo Pedersen på kim@danhuahin.com for mere information.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *