Kaeng Krachang National Park

Kaeng Krachan blev erklæret nationalpark den 12. juni 1981 og er den største nationalpark i Thailand. Kaeng Krachan et areal på 2914 km². Parken er beliggende i provinserne Phetchaburi og Prachuap Khiri Khan og støder op mod Tanintharyi Nature Reserve på Myanmars grænse mod vest. Parken består ikke kun af beskytte regnskov, men også almindelig skov der er beskyttet under "Western Forex Complex", et besskyttelse initiativ der dækker 18.730 km² på tværs af 19 beskyttede områder mellem Myanmar og Thailand.

Kaeng Krachan National Park er berømt for det er mangfoldige dyreliv, men også for den tætte morgendis der dækker parkens bakketoppe om morgenen specielt mellem December til Marts, hvilket skaber en fantastisk udsigt.

De to vigtigste floder i området, Phetchaburi og Pran Buri, udspringer fra Tanaosri Ranges i parken. På den nordlige side af parken, flyder Phetchaburi floden til Kaeng Krachan dæmningen og videre ud til golfen. På sydsiden flyder Pranburi floden, også ud i en dæmning i Pranburi provinsen og endelig videre ud til Gulf of Thailand.

Kaeng Krachan National Park dækker et reservoir og hovedsageligt regnskove med rig flora og fauna. Den højeste elevation er et højdepunkt langs den burmesiske grænse på omkring 1500 meter. Den anden højeste top er Khao Phanoen Thung på 1.207 meter hvor man tidligere kunne campere Phonoen Thung Camp Site, men camp sitet har været lukket siden 2014.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *