Thai kørekort ?

Indlæg af Ulrik Reitzel

Første gang man skal man tage Thai kørekort skal man følge denne procedure: Forudsætningerne er at man som minimum har et et-års Non Immigrant Visum med multiply entries. Et. alm. turistvisum duer ikke. Dernæst skal man være i besiddelse af et gyldigt internationalt kørekort og skal kunne dokumentere at man har en bolig, hus eller lejlighed, eller har en arbejdtstilladelse i Thailand.

Følgende dokumenter skal man medbringe til processen: Pas, bopælsbevis, blå bog eller skøde på bolig, en arbejdstilladelse kan gøre det ud for dette dokument. Dernæst et gyldigt Internationalt kørekort, fotokopi af pas (billedsiden og siden med visumstemplet), og fotokopi af det internationale gyldige kørekort. – Gør derefter følgende:

1. Få udstedt en lægeattest til kørekortbrug af en lokal læge/klinik eller et hospital, pris max 100 B

2. Kør dernæst til immigation office (lukket mellem 12 og 13) med alle dokumenter for at få udstedt en bekræftelse på din bopæl. Samlet pris for alle dokumenter og nogle fotos (Kan ikke bruges til selve kørekortet), er 620 Bath.

3. Med alle korrekt udfyldte dokumenter, originaler samt fotokopier går turen nu til kørekortkontoret der ligger i byen Pranburi lidt syd for Hua Hin. Her skal man ved første og andet Thai kørekort til en lille test, der nærmest er latterlig, og enhver vil kunne klare denne. Efter testen (alt på samme sted og etage) skal man igen fotograferes, og såfremt alle papirer er i orden får man på stedet udstedt sit Thai kørekort med 1 års gyldighed. Pris i alt 605 Bath.

Når det første år er gået, skal kørekortet fornyes. Hvis man ikke har grimme politirapporter hængende i systemet, får man det næste kørekort med en gyldighed på 5 år. Bemærk, at udløbsdatoen SKAL være overskredet inden man kan forny det. Inden fornyelsen skal man dog endnu engang gentage hele processen nævnt under afsnit 1, 2 og 3. – Se i øvrigt nedenfor.

Brugsanvisning for at få kørekort samt fornyelse af gyldigheden til 5 år:

1. Forudsætningen er at man har et Nonimmigrant visum med multiply entry, gældende 1 år.
2. Kørekortets udløbsdato SKAL være overskredet
3. Lægeattest skal udstedes – Kan udføres på Hua Hin Hospital, ikke så langt fra Immigration, men det kan tage 2½ time. Pris 100 Bath. Det går nok hurtigere på Bangkok Hospital, men er måske lidt dyrere.
4. Immigrationen Office skal udfylde en bopælserklæring, pris inkl. billeder m.v. 620 Bath

Til kørekortkontoret i Pranburi skal følgende derefter medbringes:

1. Det udløbede kørekort
2. Dansk gyldigt internationalt kørekort
3. Lægeerklæringen
4. Bopælserklæringen fra Immigration
5. Kopier af det internationale kørekort
6. Kopi af pas fra siden med fotoet
7. Kopi af det i passet stemplede Års Visa
8. Jeres originale Pas

Det praktiske ved at have et Thai kørekort er bl.a. at det tjener som fuldt gyldigt Thai ID-kort. Udlændinge skal ved lov altid have sit pas på sig. Nogle har måtte betale 40.000 Bath i bøde for ikke at have det på sig, typisk de steder politiet laver razziaer for at kradse penge ind (til egne lommer). Med et Thai kørekort er man garderet mod den regel. Der er ligeledes nogle forsikringsselskaber som afviser at betale skade på ens køretøj hvis man ikke har Thai kørekort. Dog kan man køre med sit normale nationale kørekort de første 3 mdr. af ens ophold, og såfremt man hver 3die måned rejser ud og ind af Thailand, gælder det også den nye 3mdrs. opholdsperiode. Bor man herude med et retirement visa kan der altså opstå problemer hvis man kører motorkøretøj efter de første 3 mdrs af sit ophold.

I øvrigt er Thai kørekortet også fuldgyldig ID-kort ved veksling af fremmed valuta i bankerne. Thai kørekortet afløser helt tvangen om at man skal have sit pas på sig, da både Thai adressen og pasnummeret står på kørelortet.

Mvh

Ulrik Reitzel

driverslicense

 

steve

Hej.

Der står på flere officielle sider såsom http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/asia-oceania/thailand#locallawsandcustoms at udlændinge ved Thailandsk lov, altid skal have deres pas på sig. Normalt ikke er et problem ikke at have sit pas med sig, men står man i en situation så kræver loven ifølge vores informationer at man skal have sit pas med sig. Hvis du har anden dokumenteret information deler vi det gerne.

Torben Kvist

Jeg og min Hustru har fået lavet Thai kørekort til bil, med Non imrigration
3 mdr. single entry visa, helt uden problemmer. Vi havde internationalt kørekort. Hus i Thailand.
Jeg har desuden taget kørekort til motorbike, helt fra grunden, også uden problemmer. Teori undervisningen er på Thai, men teoriprøven er på Engelsk.
Det er en stor fordel at de har en test computer stående ved indgangen.

Vi fik at vide at kørekort kan fornyes fra 2 mdr. før udløb.
Kørekort blev taget i Branburi.

Torben og Inge-Lise

Matthias Pedersen

jeg skulle forny mit Thai kørekort, 5 års, Ingen problem, to på Pran Buri Hospital, betalte 50 bath og fik min lægeerklæring på 10 min, efter 30 min ventetid, Fik min resident dokument på immigration i Huahin, Soi 10 over banen til venstre, betalte 800 Bath + 100 bath for foto.
tilbage til motorkontoret i Pran Buri, to kopier af samtlige krævede dokumenter, fik kørekortet på 10 min efter en lille test, reaktions test og afstandsbedømmelse, betalte 960 bath, og med en hilsen -ses igen om 5 år – havde jeg mine nye kørekort motorcykel og bil.
Motorkontoret i Pran Buri ligger – fra Tesco over hovedvejen, til højre efter politi frem til T kryds og til venstre, på hjørnet ligger en mulighed for at få fotokopier 5 bath pr stk.
Stort set ingen kø, nyt kørekort på 2 sal – god fornøjelse. Samme vej retur det er det nemmeste.
Man kan kommunikere på Engelsk, men kan man Thai ( selv ) letter det gevaldigt på kommunikationen.

PS. ønsker man at købe bil, motorcykel skal man bruge de samme oplysninger, men husk at få en kasko forsikring + lovpligtig ansvarsforsikring – Toyota/ Sure klarer formaliteterne – pris pr år ca 32000 Bath. Lært af erfaring . Fornyelse kan foretages af Toyota. Betaling af bil skat – køb af mærkat på motorkontoret.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *