Turistattraktioner med dyr – dette skal du være opmærksom på!

I Thailand findes der flere turist attraktioner med eksotiske og endemiske dyr og mange turister rider på elefanter, tager en tiger-selfie eller ser dyreshows, når de er på ferie – ofte fordi de elsker vilde dyr. Men desværre er mange af disse turistattraktioner under ordentlig årvågning om de behandler dyrerne godt, så se gerne og undersøg nærmere på nettet først inden du besøger en af disse turist attraktioner om de støtter et godt formål eller blot støtter en pengemaskine uden hensyn til dyrenes ve og vel.

Check altid nettet om der er information om den turist attraktion med dyr du gerne vil besøge, inden du du besøger attraktionen

Her er de aktiviteter, du skal være opmærksom på, hvis du vil være en dyrevenlig turist.

Elefantridning

Elefant ridning er meget populært i Thailand, desværre tyder nyere information omkring elefanternes ve og vel at de fleste elefanter der bærer rundt på turister har seriøse rygproblemer og smerter, desuden har elefanter stadig deres vilde instinkter intakte, uanset om de er født i fangenskab eller er taget til fange i naturen. For at tæmme elefanterne bliver de som unger oftets isoleret, sultet og slået. Elefanttrænerne bruger skarpe kroge for at få dyrene til at adlyde, og når de ikke bærer rundt på turister, står de ofte bundet fast i korte lænker der begrænser elefantens bevægelser og giver dem stress. En del større elefant lejre har nu ændret deres måder og har helt fjernet elefant ridning og shows hvor dyrene tvinges til at udfører det som trænerne gerne vil have, i stedet kommer turisterne nu ind og tilbringer tid sammen med elefanterne når de spiser, bade og leger, men det hele er på elefanternes vilkår. check gerne på nettet inden du besøger en elefantlejer.  

Tigerselfies

At se og ikke mindste rører en tiger er helt enestående og ikke mindst de små tiger unger, derfor er der flere turist attraktioner der har tigere og andre store katte så man kan få taget nogle billeder eller selfies, selvfølgelig mod betaling. Desværre er der en del af disse turist attraktioner der tager tigerungerne fra deres mødre i en for ung alder, så turister kan få taget billeder med dem. Mange steder bliver de hver dag i timevis krammet og båret rundt på af turister, og nogle gange lever de typisk i små, kummerlige bure selv når de bliver større. De voksne tigre kan blive sultet og straffet og endda nogle gange fyldt med medicin, så de er medgørlige, når turisterne skal have taget selfies med dem. Igen er det vigtigt at undersøge på nettet om attraktionen har gode forhold for dyrene, om de har masser af plads og om adgang til at møde dyrene er i en meget begrænset periode hver dag så dyrene har deres egen tid og ikke bliver stresset.

Delfinshows

Delfiner har det selvfølgelig bedst ude i havet hvor der er plads til at boltrer sig, desværre er mange delfinarier alt for små og ifælge dyrevelfærds organisationerne lider delfiner i de små delfinarier – uanset om de er blevet fanget i havet eller avlet i fangenskab. Delfinerne bliver også ofte solskoldede, hvis bassinerne ikke er dybe nok eller overdækket, og som for alle dyr i fangenskab er det vigtigt har de deres egentid og kun få shows om dagen da mange af dem udvikler mavesår af stress. Undersøg på nettet om attraktionen du vil besøge har gode anmeldelser for dyrenes forhold.

Optrædende aber

Flere steder i Thailand og andre lande i Asien holdes makak-aber i fangenskab, så de kan optræde på gader og stræder. De trænes typisk fra de er små unger med hård metoder. især Gibbon aber tages fra deres mødre helt små og hvis de er i junglen, skyder jægerne ofte moderen for at få ungen. I Thailand bruges makak-aber også til fysisk arbejde i kokusnød plantagerne, da de kravler op og vrider kokusnødder af. generelt anbefales det ikke at støtte dem der forsøger at tjene penge på aber på gaderne. Du kan også kontakte diverse rescue centrer bla. www.wfft.org skulle du se en person med abe i lænker på gaden, så de måske ahr en mulighed for at få personen stoppet og få aben i et rescue center

Slange shows

Slangetæmning og slange shows er de seneste år er blevet meget populært blandt turister, særligt i Thailand. Slangerne – typisk kobraer – fanges i naturen og får trukket deres hugtænder ud, så de ikke kan skade slangetæmmerne. Det er meget smertefuldt for slangerne og kan føre til infektioner – nogle så alvorlige, at dyrene dør.

Krokodillefarme

På krokodillefarme avles krokodillerne for deres skinds skyld – men også som turistattraktion og for deres køds skyld. Ofte lever krokodillerne i små område uden nok vand eller mad. De dårlige forhold gør, at krokodillerne ofte bliver syge og dør, eller de slås med hinanden med døden til følge. check på nettet før du besøger en krokodille farm om farmen er støttet og licenseret af staten.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *